Încondeiat

Culori: alb, galben, roșu, negru. Poate albastru, verde. Culori din natură.

Motive geometrice și organice – vegetale (spicul), animale (păsări abstractizate), antropomorfice, cosmice (soarele) și creștine (crucea).

O tehnică specială, minuțioasă. Golești întâi oul de conținut, printr-o deschizătură creată cu grijă. Desenezi modelul și stabilești ordinea culorilor. Acoperi cu un strat precis de ceară părțile care vor rămâne albe. Scufunzi oul în vopsea galbenă. Lași la uscat. Acoperi cu ceară, la fel de minuțios, părțile care vor rămâne galbene. Scufunzi în vopsea roșie. Lași la uscat. Și așa mai departe, progresând către culorile cele mai închise, către negru.

Știm cum se face (cât de cât, așa, în teorie) pentru că am citit pe Internet sau am văzut un clip pe Youtube. Dar vrem să aflăm în detaliu! Vrem să vedem și să filmăm cu ajutorul tehnologiei VR. Vrem să le arătăm și altora – în special elevilor, care își pot pune o cască pe ochi și pot vedea tot procesul peste umărul tău, ca și cum ar fi acolo.

Dacă ești meșter popular și vrezi să împărtășești lumii măiestria ta de a încondeia ouă, scrie-ne! Vrem să te cunoaștem și să te arătăm întregii lumi cu ajutorul realității virtuale.